Thursday, August 11, 2011

AMALAN 1.
Setelah mendirikan solat Tahiyatul Masjid, hendaklah ia membaca Bismillah sebanyak 112 kali. Bacaan perlu dihabiskan sebelum azan pertama solat jumaat. Ketika khatib memulakan bacaan doa di khutbah yang kedua, hendaklah ia membaca Bismillah sekali lagi dan berdoa dengan apa yang dihajatkannya; antaranya agar dimurahkan rezeki. Cara kedua pula dengan membaca sebanyak 113 kali BIsmillah dan berdoa ketika khatib sedang duduk antara dua khutbah.

AMALAN 2
Sesiapa yang membaca Bismillah sebanyak 300 kali semasa matahari mula terbit dengan menghala muka ke arahnya sambil berselawat 300 kali ke atas Nabi Muhammad, insyaAllah direzekikan kepadanya oleh Allah Ta’ala dengan tidak terkira pada hari tu.

AMALAN 3
Apabila dibaca sebanyak 41 kali Al-Fatihah beserta Bismillah sesudah mengerjakan solat sunat Subuh dan sebelum solat fardhu Subuh, insyaAllah akan dimurahkan rezeki, hutang dapat dilangsaikan dan sakit akan disembuhkan.

AMALAN 4
Sesiapa yang membiasakan membaca surah Al-Fatihah beserta Bismillah sebanyak 7 kali sesudah mengerjakan solat Fardhu lima waktu maka Allah Ta’ala akan membukakan untuknya pintu-pintu kebaikan selama masih terus beristiqamah mengamalkannya.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...